Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • bluebird

    Dobar unos. Samo kratki komentar na clanak u vecernjaku. Promjena u zakonu kaj se ove teme tice nije donjela nista. Novinar nije bas lagao ali je clanak a pogotovo naslov daleko od istine. Jedino je dobro kaj se malo povecava pritisak na zakonodavca da se to ipak omoguci iako mi se cini da smo daleko od toga jos.

    avatar

    12.01.2005. (10:04)    -   -   -   -  

  • bluebird

    Jedno cisto tehnicko pitanje. Da li se kod trgovine opcijama postoje stop loss orders kao i kod dionica? Ja osobno ne vidim razlog zasto ih ne bi bilo ali na svim simulatorima (za sada trgujem samo na papiru) postoji mogucnos za dionice ali ne i za opcije. Da li je to nedostatak simulatora ili ih nema ni u real life-u.? Hvala

    avatar

    12.01.2005. (10:08)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ako se dobro sjecam svog Latinskog iz srednje skole kaze se REM ACU TETIGISTI (dodirnuo si iglom stvar!) ili u ovom slucaju IZVRSNO SI TO PRIMJETIO.. To je i mene razjarilo kad sam pocinjao do tocke ludila ovdje u Kanadi jer naci nekog brokera koji daje Stop Loss na OPCIJE je prava lutrija. Moj TD Waterhouse ih NEMA! U USA ih ima (ali isto tek u zadnje vrijeme i ne bas previse, samo veca imena kao npr SCHWAB). Izgleda da je jedan od razloga taj sto opcije (pogotovo spekulativni strike-ovi) mogu jako brzo "potonuti" tako da optiontraderi cesto ni ne stavljaju stop loss naredbe. Kad npr kupis 1000 shareova MSFTa platio si oko 27,000$ pa je stop loss itekako potreban jer svaki izgubljeni point je $1000. Kad kupis 10 callova @27 za Februar (sto je ekvivalent long poziciji od 1000 shareova za mjesec dana), listana vrijednost je samo 0.30 (trenutno) sto znaci $30 po opciji ili $300 za cijelu poziciju.. Ako MSFT padne sutra point ode tvoja opcija na 0.20 ili manje, pa od tih mizernih $200 koji ti ostanu odbi troskove izlaza ($30) onda shvatis da ti se cesto vise isplati cekati jos koji tjedan da se opcija malo povrati nego izvuci $170. Ali ja se slazem da bi bilo dobro imati stop-loss ako nista drugo zbog taktike ili ako trejdamo opcije koje su duboko In-The-money pa imaju vecu vrijednost. Ja drzim tzv. "MENTALNI STOP LOSS" gdje si odredim na kojoj cijeni cu izaci i onda (posto ionako pratim market) "okinem" trejd kad cijena udje u target. Fala na unosima (i onom linku odprije!)

    avatar

    12.01.2005. (10:34)    -   -   -   -  

  • bluebird

    Menatal stop loss je ok i ja ga isto imam ali je problem kad ne mozes pratiti market... Osim duboki in the money opcija mislim da ne bi trebalo biti probllem ni sa opcjama sa malim spread-om tj. s onim likvidnijim. Mora da ima neka kvaka kad tako malo brokera to nudi kao uslugu. BTW mislim da je NASDAQ usao a i jos ce uci u korekciju. Ja sam prodao sve long kaj sam imao (osim jedne dionice koju cu prodati danas vjerovatno) i cekam daljnji razvoj dogadaja. Nemam bas ni iskustva sa short stranom pa mislim da cu sve gledati s klupe :)

    avatar

    12.01.2005. (13:06)    -   -   -   -  

  • moja lektu(i)ra

    stvari nisu nimalo jednostavne i market je vrlo kompliciran, a opcije su zbilja tricki business. ma post ti je zanimljiv jer donosiš i mnogo novosti iz svijeta businessa koje utječu na trejdanje. a između velikog i malog ručka ti nema baš velike razlike. mislim sve se to naučiti ako postoji volja i razum. a mislim da je kod trejdanja opcijama razum strašno bitan. i naši profići i investiciskim fondovima tak dobro trguju da je bolje imati oročenu štednju. no volim te čitati...najbolji si

    avatar

    12.01.2005. (23:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...